© 2009 MM Industry s.r.o.

Hlavní stránka - Produkty - Vazací a manipulační technika.

Vazací a manipulační technika

Řetězové vazáky

Firma MM Industry si Vám dovoluje nabídnout dodávky řetězových vazáků v nejrůznějších provedeních - oko-hák, oko-oko, nekonečný apod.
  • Řetězové vazáky jakostní třídy 8, 10
  • Nerezové vazáky – vč. převěšovacích řetězů pro čerpadla
Vazáky se vyrábí dle potřeb zákazníka v libovolné délce, s různými závěsnými i koncovými oky, s různými typy háků, se zkracovači.

Řetězové komponenty

Nabízíme řadu řetězových komponentů - závěsná oka, závěsné hlavy, řetězy, háky, zkracovací a spojovací členy, třmeny a další.
  • Háky - háky s okem, háky s vidlicí, otočné háky, zkracovací háky, háky pro kontejnery apod.
  • Háky a oka k navaření a k našroubování
  • Zkracovací členy - jednoduché a dvojité
  • Spojovací členy. Spojovací členy slouží ke spojení řetězu s okem, závěsnou soupravou nebo koncovým zařízením - např. hákem
  • Třmeny. Třmeny slouží k rozebíratelným spojům řetězových vazáků.
  • Závěsná oka. Závěsná oka v provedení se zploštěním i bez, dále závěsné hlavy, oka s vidlicí, závěsné soupravy, zvětšené závěsné soupravy atd.
  • Řetězy.
    • vysokopevnostní řetězy provedení holé, černě lakované nebo s protikorozní úpravou - SP 100 nebo K 90 - pro jakostní třídu 8, lakované pro jakostní třídu 10.
    • článkových řetězů pro nejrůznější použití - dlouhočlánkové, krátkočlánkové, kroucené, komaxitované, lakované, pozinkované
    • nerezové řetězy.

Řetězy pro lesnictví

Nabízíme řetězy pro lesnictví - háky, závěsná oka, kruhové a hranaté řetězy včetně dalších komponentů nutných pro provozování řetězových vazáků v podmínkách lesního hospodářství.

Textilní vazáky

Nabízíme kvalitní textilní popruhy a pásy. Jsou zhotoveny ze 100 % polyesteru dle EN 1492. Koeficient bezpečnosti je 1 : 7. Popruhy ( jeřábové smyčky ) nabízíme od nosnosti 1 tuny až do nosnosti 100 tun. Pásy jak nekonečné, tak i s šitými nebo kovovými oky ve standardním provedení do nosnosti 20 tun.

Popruhy skládané nekonečné ( jeřábové smyčky - Rundschling)

Popruhy nekonečné jsou zhotoveny dle EN 1492 z 100 % polyesteru a nabízíme je od nosnosti 1 tuny do nosnosti 100 tun. Pro nosnosti od 1 do 10 tun nabízíme jak levnější typ RS s jednoduchým pláštěm, tak i typ RSK s pláštěm zesíleným. Pro nosnosti nad 10 tun se vyrábí jen typ se zasíleným pláštěm. Pro objednávku je důležitá nosnost a obvodová délka.

Popruhy skládané s oky ( jeřábové smyčky - Rundschling)

Popruhy s oky jsou vyrobeny jako popruhy nekonečné s převlečeným polyesterovým obalem tak, aby byla vytvořena oka. Rozměry ok odpovídají nosnosti, pokud nemá zákazník speciální přání. Pro vícepramenné textilní vazáky se zhotovují popruhy s menšími oky.

Ploché pásy nekonečné

Jsou zhotoveny ze 100 % polyesteru a nabízíme je ve dvou základních provedeních - jednovrstvé (typ A 2) a dvouvrstvé (typ A 4). Rozdíl je v šířce pásy, když u dvouvrstvého pásu je při stejné nosnosti šíře pásu poloviční.

Ploché pásy s kovovými oky

Jsou zhotoveny ze 100 % polyesteru. Kovová oka jsou zhotovena z jakostní třídy 8. Nabízíme je ve dvou základních provedeních - neprovlékací oka (typ C 2) a provlékací (typ Cr 2). Rozdíl je ve tvaru kovových ok.

Ploché pásy s textilními oky

Jsou zhotoveny ze 100 % polyesteru a nabízíme je ve dvou základních provedeních - jednovrstvé (typ B 2) a dvouvrstvé (typ B 4). Rozdíl je v šířce pásy, když u dvouvrstvého pásu je při stejné nosnosti šíře pásu poloviční.

Kombinované

Kombinované jsou jedno-, dvou-, tří a čtyřpramenné vazáky - hlavně provedení oko-hák nebo oko-oko, u kterých se používá kovových závěsných ok nebo souprav a zakončovací prvky - háky nebo oka. Montují se jak z ze skládaných popruhů, tak i z plochých pásů. Kovové prvky se používají v jakostní třídě 8.

Ochrany - PVC, PU, rohy

Nabízíme celou řadu ochran textilních vázacích prostředků. Hadice z PVC, polyuretanové návleky, ochranné rohy, podložky apod. Konkrétní ochranu je nutno zvolit dle použitého vazáku, tvaru břemene - ostré hrany apod.

Lanové vazáky

Dovolujeme si Vám nabídnout lanové vazáky jak zalisované, tak i zaplétané v nejrůznějších variantách - oko-oko, oko-hák, dvojhák, čtyřhák. Provedení z pozinkovaných lan dle požadavků s očnicemi.

Se zalisovanými oky

Nabízíme lanové vazáky se zalisovanými objímkami. Pro výrobu se používají ocelová lana holá, pozinkovaná, příp. nerezová. Nabídnout můžeme ocelová lana se zalisovanými objímkami až do 60 mm. Na základě požadavku lze dodat vazáky s očnicemi.

Se zapletenými oky

Nabízíme lanové vazáky se zapletenými oky. Pro výrobu se používají ocelová lana holá, pozinkovaná, příp. nerezová. Nabídnout můžeme ocelová lana se zapletenými oky do 60 mm. Na základě požadavku lze dodat vazáky s očnicemi.

Ocelová lana a příslušenství

Nabízíme Vám k dodání široký rozsah ocelových lan jak podle EN - jednopramenná, vícepramenná, dále lana typu Herkules. Mimoto nabízíme speciální lana pro jeřáby a kladkostroje typu VS a kompletní sortiment speciálních lan firmy DIEPA.

Ocelová lana dle EN

Základní rozdělení je na lana jednopramenná, vícepramenná a speciální. Lana jsou normálně vyráběna v holém nebo pozinkovaném provedení, pevnost drátů je u lan EN nyní již většinou 1770 nebo 1960 Nmm-2 Jednopramenná. V základním sortimentu jsou zařazena lana konstrukce 1 × 19 , 1 × 7 a 1 × 37. Vícepramenná. U vícepramenných lan jsou v základní nabídce klasická lana konstrukcí 6 × 7, 6 × 19 a dále lana typu SEALE a Warington-Seale. Speciální. Nabízíme lana typu VS 35, V 825 a V 825 V, která jsou určena zejména pro zvedací mechanismy, jeřáby, kladkostroje apod.

Speciální lana

Ze speciálních lan se jedná o celý sortiment, který zahrnuje řadu speciálních lan v nekroutivém i kroutivém provedení, s plastovými vložkami, s pevnostmi až 2360 Nmm-2, často se používají zformované dráty, čímž se dosahuje uzavření profilu lana a tím větší odolnosti proti otěru. Lana jsou dodávána pro řadu výrobců jeřábů a kladkostrojů.

Ocelová lana s PVC, PA

Nabízíme celou řadu lan s obalem s PVC, PA 6, PA 12, PP, a to v transparentním nebo barevném provedení.

Mikrolana

V nabídce naleznete program nerezových mikrolan splétaných z drátů od průměru 0,27 mm, a to v nejrůznějších konstrukcích

Příslušenství k lanům

Nabízíme velký výběr v pozinkovaném i nerezovém provedení :
  • očnic
  • lanových svorek
  • háků
  • napínáků
  • račnových napínáků
  • třmenů
  • závěsných ok

Zvedací a manipulační technika

Permanentní břemenové magnety

Permanentní břemenové magnety jsou ideální pro manipulaci plochých a kulatých feromagnetických materiálů, jako např. při zakládání obrobků do obráběcích strojů, dále při manipulaci s výpalky, hrubými plechy, ocelovými a železnými bloky při výrobě svařovaných konstrukcí nebo v loďařském průmyslu, v ocelárnách, překladištích a skladech válcovaných materiálů, pro výměnu nářadí a forem, při montáži těžko vazatelných komponentů, a ostatní manipulaci, která je běžná v moderních průmyslových podnicích.

Traverzy

Nabízíme návrh, výrobu a dodávku traverz dle požadavků zákazníků. Traverzy, pokud nestačí typová řada, jsou navrhovány individuálně dle konkrétních podmínek. Jsou s pevnými nebo přestavitelnými háky.

Svěrky

Nabízíme svěrky na plechy horizontální, vertikální. Dále svěrky na skruže, na ocelové profily.

Jeřábové vidlice

Nabízíme jeřábové vidlice pro manipulaci s paletami, a to v několika variantách.

C - háky

V nabídce jsou C-háky pro manipulaci se svitky. Lze dodat jak některý z typových výrobků, tak i atypické individuálně řešené dle potřeb zákazníka.

Kladkostroje

Naše nabídka zahrnuje ruční kladkostroje řetězové. Nabízíme také několik typů elektrických kladkostrojů.

Navijáky

Naše nabídka zahrnuje ruční navijáky. Nabízíme také několik typů elektrických a pneumatických kladkostrojů.

Zvedáky

Zvedáky nabízíme v provedení :
  • lanové
  • ocelové
  • hřebenové
  • řetězové
  • vřetenové
  • zvedáky se stolovou deskou

Jeřábové kočky

V nabídce jsou ruční jednonosníkové kočky – pevné i posuvné. Dále najdeme elektrické provedení.

Vakuové manipulátory samonasávací

Vakuový manipulátor samonasávací je určen pro manipulaci s plochými břemeny s relativně čistými, rovnými a neprodyšnými povrchy. Mohou to být plechy a desky z různých materiálů např.: železné a neželezné kovy, magnetické a nemagnetické kovy, plasty, kámen, dřevo apod.

Manipulace s břemeny pomocí vakuového manipulátoru je velmi snadná díky speciálnímu překlápěcímu mechanismu, který umožňuje plynulé zvedání a odkládání břemene bez zásahu obsluhy. Obsluha ovládá pouze jeřáb.

V nabídce je jednoduchý model s nosností 400 kg a dále modely s přísavkami na traverze v nejrůznějším provedení, a to do nosnosti 1200 kg.

Vakuový manipulátor se vyznačuje minimální údržbou a dlouhou životností.

Nerezový lankový systém

Nabízíme unikátní nerezový lankový systém s širokými možnostmi použití. Díky estetickému vzhledu a kvalitnímu zpracování jednotlivých dílů má systém vysokou funkční i dekorační hodnotu.

Systém je možné použít v interiéru i exteriéru.

Umožňuje celou řadu aplikací v interiérech:

  • výplně schodišťových zábradlí,
  • poličky ze dřeva, skla,
  • informační systémy řešící umístění nejrůznějších cedulí,
  • zavěšení závěsů, záclon.
Velké uplatnění má nerezový lankový systém i pro venkovní architekturu. Je ideálním bezúdržbovým řešením pro ozelenění fasád. Zeleň na fasádě po plném pokrytí působí jako ochrana proti hluku i jako prachový filtr. Současně působí jako ochrana proti slunci a dešti - snižují se teplotní výkyvy a účinek povětrnostních vlivů.

Řada prvků se dodává ve třech velikostních řadách - STANDARD, MINI a SUPER-MINI, a proto je možno volit k celkovému řešení interiéru buď robustnější nebo subtilnější nerezové prvky.

Spoje jsou řešeny převážně válcováním koncovek a napínáků na nerezové lanko. Na základě provedených zkoušek dosahují válcované spoje u všech velikostí STANDARD , MINI a SUPER MINI 90 % minimální pevnosti lana.

Upínací řetězy a pásy

Významným sortimentem jsou upínací pásy - přivazovací pásy, které nabízíme jako jednodílné nebo dvoudílné v šířkách pásu 25, 35, 50 a 75 mm. Tyto jsou zakončeny rozličnými háky - I-háky, U-háky, karabiny, háky s trianglem apod. Upínací pásy mají atest ministerstva dopravy.

Pro těžší náklady se používají přivazovací ( upínací ) řetězy. Standardně se vyrábějí v jak. tř. 8 nebo 10 jako jednodílné nebo dvoudílné. Vyrábějí se v provedení a v délkách dle požadavků zákazníka.

Sortiment pro železářství

Další sortimentem naší firmy je sortiment pro železářství - zde nabízíme zejména většinou v pozinkovaném i nerezovém provedení :
  • očnice
  • karabiny
  • lanové svorky, svorky SIMPLEX a DUPLEX
  • napínáky
  • třmeny
  • havarijní spojky
  • rychlospojky
  • plotové napínače – pozinkované i lakované
  • pojistky
  • obrtlíky
  • S-háky
  • nezkoušené řetězy pozinkované, komaxitivané, nerezové
  • lana na cívkách, lana s PVC.

Průmyslová zvedací technika

Zvedací technika nachází široké uplatnění v nejrůznějších výrobních i opravárenských závodech, v těžebním, vodohospodářském, přepravním průmyslu, ale také v zemědělství.

Bohatý sortiment zahrnuje především :

  • různé druhy zvedáků:
    • hřebenové zvedáky
    • vřetenové zvedáky
    • zvedáky se stolovou deskou
    • zvedáky lanových bubnů
    • zvedáky karosérií, návěsů
  • různé varianty převodovek:
    • univerzální převodovky
    • úhlové převodovky
    • šnekové převodovky
  • ruční i motoricky poháněné lanové navijáky
  • jeřáby pro čističky odpadních vod
  • různé druhy zvedáků stavidel systémy pro zvedání kontejnerů.
Konkurenční výhodou výrobků Haacon je moľnost atypických řešení přesně dle požadavků zákazníka. Výrobky firmy Haacon vynikají vysokou řemeslnou zpracovaností, dlouhou životností, danou robustní konstrukcí a použitím kvalitních materiálů.

Další sortiment

Vázací body

Nabízíme vázací body k navaření i ke šroubování. K navařovacím patří především navařovací oka APA nebo SAG, pak navařovací háky typu TBA nebo UKN.

Šroubovací body pevné nabízíme v provedení jako šrouby s okem dle DIN 580 – materiál C15E nebo matice s okem ze stejného materiálu, dále šrouby a matice s okem jak. tř. 8.

Speciální nabídku tvoří špičkové otočné a výkyvné vysokopevnostní vázací body – výhodou je možnost individuální kusové výroby. Lze objednat vázací body s jinou délkou závitu i s jiným stoupáním.

Jeřábové háky

Kované jeřábové háky nabízáme jak v provedení dle DIN 15401 – jednoduché, tak i provedení dle DIN 15402 – dvojité. Dle potřeb zákazníka lze objednat háky v jakostní třídě P nebo V, spojistkou, s prodlouženým dříkem, se závitem i smaticí.

Na zakázku lze vykovat i atypické háky.